Dorn - therapie & Breuss - massage:
Wat is de Dorn Methode, De Dorn Methode is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling, die gebruikt kan worden bij vele klachten, die samenhangen met de wervelkolom.
Het is een effectieve behandeling die kan helpen bij:
 • Beenlengteverschil
 • Schouderklachten
 • Voetproblemen
 • Nekklachten
 • Scoliose
 • Hoofdpijn
 • Whiplash
 • Heupklachten
 • Bekkeninstabiliteit
 • Hernia
 • Lage rugpijn
 • Darm en maagklachten
Oorsprong van De Dorn Methode.
De Dorn methode heeft zijn oorsprong uit Duitsland waar Dieter Dorn in de jaren 70 geconfronteerd werd met spit. Hij werd behandeld met deze methode en zo kwam hij van zijn rugklachten af. Dieter Dorn heeft deze methode verder ontwikkeld en doorgegeven aan vele belangstellenden waaronder Heilpraktikers, Fysiotherapeuten en andere behandelaars. Je komt nu in vrijwel alle europese landen enthousiaste Dorn behandelaars tegen.
Basisuitgang van de Dorn Methode.
En van de basisuitgangen van de Dorn Methode is het bestaan van een mogelijk beenlengteverschil. Beenlengteverschil komt bij 90% van de mensheid voor en variert van een paar mm tot enkele cm. Lang niet een ieder is zich hier van bewust maar dit leidt uiteindelijk toch tot verandering in de lichaamshouding. Vaak krijgen mensen met beenlengteverschil steunzolen aangemeten om het te korte been langer te maken. De Dorn Methode werkt net andersom het te lange been wordt door middel van correcties korter gemaakt.
Korte samenvatting van de behandeling:
De Dorn Methode duurt 30-60 minuten, het beenlengteverschil wordt opgeheven, het bekken rechtgezet en de rugwervels en gewrichten worden gecontroleerd op scheefstand of immobiliteit en stijfheid. De wervels en gewrichten worden weer rechtgezet en mobiel gemaakt.
Dorn-therapie in vergelijking met Chiropractie.
Chiropractie.
Plotselinge, snelle correctie.
Correctie vindt plaats in rust.
Verrast de spieren.
Herhaling is slechts enkele malen mogelijk.
Talrijke contra-indicaties.
Hoog risico.
Dorn-therapie.
Milde, gevoelvolle correctie.
Correctie tijdens beweging.
Ontspant de spieren.
Onbegrensde herhaling mogelijk.
Slechts weinig contra-indicaties.
Nagenoeg geen risico.
De Breussmassage:
De Breussmassage is een zachte massage van de rug, met name in het gebied van de wervelkolom, die inwerkt op fysieke en psychische spanningen. De massage zorgt voor een weldadige ontspanning in deze drukke tijd. Door het voorzichtig oprekken van de wervelkolom krijgen de tussenwervels meer ruimte en kan de (Johannes) olie waarmee wordt gemasseerd in de weefsels trekken.
Dit is volgens Rudolf Breuss een zeer belangrijk onderdeel ter regeneratie van de tussenwervelschijven. Het is mede de sleutel voor het oplossen van vele problemen in ons bewegingsapparaat, in het bijzonder in het wervelkanaal in het heiligbeengebied.
In de regel wordt de Breussmassage na de Dorn behandeling ingezet. Soms is er een aanleiding om de massage vooraf te geven, bijvoorbeeld aan mensen die erg gespannen zijn. De massage kan ook op zichzelf staand ingezet worden. Een Dorn/Breuss behandeling duurt ongeveer 1 uur.
Het is uiteraard ook mogelijk om alleen de Dorn behandeling of de Breuss massage te krijgen.
Heb jij het idee dat je scheefstaat ,steunzolen draagt, terugkomende rug/nek of schouderklachten hebt is de Dorn / Breuss Methode zeker de moeite waard om een keer te proberen.